Sportbuddy

Samen sporten is zoveel leuker dan alleen! Met "CoNnect sportbuddy" geven we Brusselaars de kans om in duo samen te bewegen. Een buddy die mee met je loopt, wandelt of fietst, dan hou je toch langer vol? Sporten met een buddy is gezellig en je gaat er ook echt vaker en beter van sporten. Bovendien ontdek je zo samen het sportaanbod én leer je nieuwe mensen kennen in Brussel. Door sportbuddy's te vormen van mensen met een andere achtergrond, bouwen we samen aan een solidair Brussel.

Wil je ook sportbuddy worden van een nieuwe Brusselaar ? Schrijf je in via CoNnect Brussel

Meer info? Contacteer Marie

vgc coNnect les gazelles de bruxellesvgc coNnect les gazelles de bruxelles

Stap voor Stap - Samen op pad

Het project 'Stap voor Stap - Samen op pad' neemt mensen in armoede in Brussel mee op pad in hun stad, om te bewegen, om een andere buurt te leren kennen en om mensen te ontmoeten.

Door wandelingen te organiseren gericht op vrouwen en eenoudergezinnen kunnen we deze groepen uit hun sociale isolatie halen en kennis laten maken met het sport-, beweeg en het cultuuraanbod. Om zoveel mogelijk drempels weg te nemen, voorzien we ook wandelschoenen en -kleding voor de deelnemers.

Meer info? Contacteer Nejib

nationale loterij les gazelles de bruxellesnationale loterij les gazelles de bruxelles

Athletics for Good

Met ‘Athletics for good’ starten we in Vlaanderen atletiekactiviteiten op voor jonge asielzoekers. We empoweren jonge asielzoekers door atletiekinitiaties te organiseren in de opvangcentra. We bieden via vormingen ondersteuning aan 6 lokale opvangstructuren en leiden vrijwilligers en trainers op. Jonge asielzoekers kunnen bovendien actief deelnemen als vrijwilliger of trainer om lokale trainingen te ondersteunen.

Via deelname aan events (Memorial Van Damme, lokale wedstrijden,…) verhogen we de visibiliteit van dit project. Door lokale sportclubs één op één te begeleiding vergroten we hun kennis over jonge asielzoekers en de doorstroom van asielzoekers naar het reguliere verenigingswerk.

Meer info? Contacteer Wim

fedasil athletics for good les gazelles de bruxellesfedasil athletics for good les gazelles de bruxelles
logo brussel les gazelles de bruxelleslogo brussel les gazelles de bruxelles

Gezondheid

Bij Les Gazelles hechten we niet alleen belang aan voldoende beweging. Ook een aangepaste voeding is nodig voor al wie aan sport doet. Als organisatie promoten we een gezonde levensstijl bij al onze lopers. Na elke training voorzien we daarom gratis drinkwater en een gezonde snack.

Om dit aspect van onze werking te versterken gingen we een samenwerking aan met het Lokaal Gezondheidsoverleg (LOGO Brussel). Les Gazelles engageert zich om blijvend in te zetten op gezonde voeding. Lees er meer over in onze engagementsverklaring.