“Lopen kan iedereen doen, het hangt niet af van geslacht, leeftijd of achtergrond. We spreken iedere week af om samen te lopen en tegelijk leren we elkaar kennen. Die nieuwe contacten zijn belangrijk voor veel mensen die nieuw zijn in België. We lopen niet alleen voor een goede gezondheid. Tijdens het lopen kan je loslaten en vergeten. Als je onder druk staat kan lopen iedereen helpen om je hoofd vrij te maken.”

- Harry -

Ik kende Les Gazelles de Bruxelles dankzij Veerle van Link=Brussel vzw. Ze vroeg me om met ze mee te komen op een vrijdag. Ik accepteerde en voelde me goed bij hen. Daarna bleef ik elke vrijdag met hen hardlopen en kom ik ook naar enkele wedstrijden als ik tijd heb. Ik heb ook mijn broer meegenomen naar Les Gazelles, hij loop nu ook af en toe met ons.

- Abdelileh -

Ik wou de Belgische social profit sector beter leren kennen.
Bij Les Gazelles kon ik ervaring opdoen voor de arbeidsmarkt en mijn Nederlands oefenen. Ik leerde om een teamplayer te zijn, maar ook om zelfstandig te werken

- Moufed -

Zeven jaar geleden begon ik met  lopen  in  het Fedasil opvangcentrum. Toen we nadien naar Brussel verhuisden, leerde ik Les Gazelles kennen. Na enkele maanden hardlopen, brachten zij mij in contact met de jobcoaching van Atelier Groot Eiland. Vorige week startte ik op mijn job in een school in Anderlecht. Ik was zo verrast en opgelucht dat ze me de job aanboden! Als ik terugkijk, zou ik anderen aanraden om nooit op te geven. Als je je zinnen ergens op zet, blijf dan doorzetten. One day it will come.

- Tina -