Hoe is het ontstaan ?

Waarom niet eens met ons doelpubliek aan een grote loopwedstrijd deelnemen?’ dacht men in het najaar van 2012 bij Pigment vzw.
De Brusselse ‘Vereniging Waar Armen het Woord Nemen’ bood al geruime tijd sportactiviteiten aan, maar had zich tot dan toe nog niet gewaagd aan joggen… Zo gezegd, zo gedaan. Een kleine groep gemotiveerde lopers nam op 7 oktober 2012 voor het eerst deel aan de Brussels Half Marathon.

Het samen sporten, het gezond afzien en de leuke teamspirit smaakten duidelijk naar meer. Pigment vzw en Link=Brussel vzw besloten daarom de handen in elkaar te slaan voor de opstart van een heuse jogclub. Bon, (het Brussels onthaalbureau voor nieuwkomers) dat al enkele jaren met joggen bezig was, sloot enthousiast aan en ook Buurtsport Brussel en Vluchtelingenwerk Vlaanderen versterkten mee het initiatief.

In februari 2013 begon de club, onder leiding van vrijwilliger Koen, met haar wekelijkse trainingen. Een aantal dappere lopers trotseerden vol overgave de sneeuw, regen en koude. De jogclub werd gedoopt tot ‘Les Gazelles de Bruxelles’.

Enkele maanden en ettelijke kilometers later namen een vijfentwintigtal Gazelles deel aan de 20 km van Brussel. En met succes ! De resultaten waren verbluffend, net zoals de ambiance. Enkele maanden later liepen we nog mee met andere wedstrijden zoals de Laarbeekse Paden, Leopold II-jogging, Brussel Half Marathon en de Corrida in Leuven.

Eén jaar, vele looptrainingen en wedstrijden later, besloten we de sprong te wagen. Op 24 juni 2014 werd een nieuwe vzw “Les Gazelles de Bruxelles” opgericht. Met deze vzw wilden onze werking in de toekomst financieel en materieel blijven ondersteunen. Sindsdien groeide het aantal deelnemers, activiteiten en projecten.