“Praten met elkaar maakt joggen veel fijner!”

Standaard

Hamza Abutaleb (23) loopt al sinds 2012 bij de Gazellen. Ondertussen is hij één van de “anciens” met al verschillende kilometers en wedstrijden achter de rug. Deze maand start hij als Sportanimator in opleiding bij Buurtsport Brussel. De job vond hij onder meer door met de Gazellen mee te lopen. Tijd voor een interview!

IMG-20141126-WA0000Dag Hamza, kan je vertellen wanneer je begonnen bent met joggen?
Ik loop al sinds 2012. Anderhalf jaar geleden ben ik gestart bij Les Gazelles de Bruxelles. Klaartje Ory van Bon (het Brussels Onthaalbureau Nieuwkomers nvdr) vertelde me over de Gazellen. Ze vroeg of ik zin had in joggen. Ik heb toen toegezegd om mee te lopen.

Waarom loop je graag bij de Gazellen?
We zijn een toffe groep. We maken vaak grapjes met elkaar en we organiseren ook soms een uitstap of een feest. Het zijn toffe en vriendelijke mensen.
We geven elkaar ook de kans om te tonen wat je kan. Als je een nieuwe stretchoefening kent, kan je die tonen aan de anderen in de groep.
Via Klaartje en Wim van de Gazellen heb ik vrijwilligerswerk bij Buurtsport Brussel gevonden. Vanaf december mag ik er gaan werken als Sportanimator in opleiding.

Wat is jouw favoriete loopplek in Brussel?
Ik loop het liefst in een bos. In Brussel loop ik graag in het Laarbeekbos. Het is groot en je kan er een goed parcours lopen.

Heb je tips voor beginnende lopers?
Probeer stap per stap vooruit te gaan. En start door met de Gazellen mee te lopen. Loop vooral niet te snel! Als je meer tijd neemt, kan je het ritme en de afstand verhogen.
Doe ook steeds een opwarming voor je gaat lopen, zo vermijd je krampen. Na het lopen doe je best enkele stretchoefeningen.
Ten slotte: praat met de persoon naast jou, da’s veel fijner. Anders duurt het heel lang. Zoek daarom altijd iemand om samen mee te lopen en sfeer te maken.

Heb je nog favoriete loopmuziek ?
Ik luister nooit muziek als ik ga joggen. Ik loop met m’n vrienden en we praten tijdens het lopen met melkaar. Veel leuker!

Bedankt Hamza!