Onze lopers

Pagina

Enkele gemotiveerde leden van de Gazellen:

Nejib (links op de foto) is thumb_DSC_0035_102426 jaar en loopt sinds 2016 met Les Gazelles de Bruxelles.

Hij kwam naar België toen de omstandigheden slecht werden in Syrië. Hij heeft hier nog één nonkel. Nejib leerde snel Nederlands en vindt België een fijn en multicultureel land. In Syrie studeerde hij om met landbouwmachines te werken, maar nu wil hij eerder iets doen met sport.

Ik zou graag professioneel sporten“, zegt hij. Als voetballer in het team van BON hoorde hij over Les Gazelles de Bruxelles en hij loopt graag met de groep. Hij vindt dat zijn levensstijl veranderd is, want “nu ken ik meer mensen en voel ik me echt gezonder. Bij de Gazellen is het erg plezant tijdens de trainingen en de sfeer is goed als we samen joggen. Wedstrijden zijn ook fijn, wanneer iedereen elkaar helpt! Zoals tijdens de 20 km: Mohamed gaf mij een schouderklopje tijdens het lopen. Dat deed deugd.”

In de toekomst wil Nejib graag nog beter Nederlands leren en blijven sporten. “Misschien kan ik in de toekomst een eigen sportschool oprichten?”

Interview: Noha Fayed

——–

Kopie van DSC_2027

Harry is bij Les Gazelles sinds het begin, in januari 2013. Eerst had hij als doel om samen de 20km van Brussel te lopen, dat is gelukt. En hij bleaft elke vrijdag joggen, toen nog in het Elisabethpark. Harry doet ook veel vrijwilligerswerk bij de loopgroep. Hij is verantwoordelijk voor gezonde voeding en van de ondersteuning van lopers tijdens wedstrijden.

Lopen kan iedereen doen, het hangt niet af van geslacht, leeftijd of achtergrond. We spreken iedere week af om samen te lopen en tegelijk leren we elkaar kennen. Die nieuwe contacten zijn uitzonderlijk belangrijk voor veel mensen die nieuw zijn in België. We lopen niet alleen voor een goede gezondheid. Tijdens het lopen kan je loslaten en vergeten. Als je onder druk staat kan lopen iedereen helpen om je hoofd vrij te maken.

Harry komt elke week naar de training en brengt dan thee, water en vers fruit mee. Zo wordt het supergezellig in het park. Voor Harry is gezond eten een energiebron en het beste voorbeeld van een gezonde eetgewoonte. Harry vindt gezond eten en drinken heel belangrijk en wil dit aan lopers doorgeven. Het is zijn grote hoop dat lopers er iets van leren en ze het volhouden om gezonder te eten en drinken.

Interview: Noha Fayed

——–

Abdelileh is 42 jaar oud en loopt sinds maart met Les Gazelles.

Ik ben sinds 10 november 2014 in België, ik woonde vroeger in Marokko, in Berkane. Ik nam mijn visum mee naar Frankrijk en daarna kwam ik naar België en nu woon ik in Brussel.

Hij werkte in een bakkerij. Zijn droom is om als kapper te werken.

Ik kende Les Gazelles de Bruxelles dankzij Veerle van Link=Brussel vzw. Ze vroeg me om met ze mee te komen op een vrijdag. Ik accepteerde en voelde me goed bij hen. Daarna bleef ik elke vrijdag met hen hardlopen en kom ik ook naar enkele wedstrijden als ik tijd heb. Ik heb ook mijn broer meegenomen naar Les Gazelles, hij loop nu ook af en toe met ons.

Ik loop om gezond te blijven en nieuwe mensen te ontmoeten. Ik zou graag op een dag een zeer goede tijd willen lopen of zelfs de eerste plaats willen halen in een wedstrijd.

Ik heb veel activiteiten, ik heb Franse en Nederlandse lessen, en ik doe ook theater in het cultureel centrum van Markten. Ik doe andere activiteiten met “de mannen van de Marollen” zoals een bezoek aan andere Belgische steden, jeu de boules, tafeltennis, …enz.

Ik wil graag vrijwilligerswerk doen met Les Gazelles en hen helpen bij hun activiteiten. Ik hou van veel activiteiten en ik ben erg sociaal. Ik vind het erg leuk om andere mensen te leren kennen: waar ze ook vandaan komen en wat ze ook doen in het leven, voor mij maakt het geen verschil.”

Interview: Noha Fayed

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren