Brusselse Messy Messarat (26 jaar) wordt knap derde op Halve Marathon

Standaard

Op de Anspachlaan in Brussel werd gisteren een onverwacht thuissucces geboekt op de Halve Marathon bij de vrouwen. De Brusselse­ Ethiopische Messy Messarat knalde met 1:27:26 naar de derde plaats. Ze deed dit in het t­-shirt van Les Gazelles de Bruxelles, een Brusselse socio-­sportieve organisatie die zich richt tot iedereen die moeilijk toegang krijgt tot een sportclub. Messarat heeft een precaire verblijfssituatie, geeft aan dat ze van dag tot dag leeft en dat het niet makkelijk is om zich te concentreren op haar sportieve conditie.

Voor de 26-­jarige Messy was het niet evident om een topprestatie neer te zetten, maar zondag bewees ze dat ze een podiumplaats waard is. Messarat arriveerde drie jaar geleden in België. In Ethiopië liep ze elke dag een uur naar school, maar lopen als training kende ze er niet. Pas wanneer ze in een Kempens asielcentrum recreatief begon te lopen, hielp een medebewoner haar om een lokale loopclub te vinden. Twee jaar later kwam ze in Brussel terecht en vond ze aansluiting bij de Gazellen.

Messy1

© Copyright2014 Jorge Rojas-Castro

Les Gazelles de Bruxelles ontstond in het najaar van 2012 en maakt mensen in armoede, nieuwkomers, mensen zonder papieren en andere Brusselaars warm om op een recreatieve manier aan sport te doen. Door samen te joggen wil de organisatie haar lopers fysiek en mentaal versterken, ontmoeting en sportieve vriendschap in de grootstad een plaats geven. Dat Messy de mannelijke joggers goed kan bijhouden, wisten haar medelopers al. Maar dat Messi een winner is, vervuld vandaag Les Gazelles de Bruxelles met trots!

We hopen dat dit talent de kans krijgt om zich professioneel te ontwikkelen. Dankzij de steun van Golazo, de organisator van de Brusselse Halve Marathon, kunnen de Gazellen al twee jaar op rij deelnemen aan dit evenement.