Behind the scenes: Article 20.

Standaard

Article 20.
Everyone has the right to freedom of peaceful assembly and association.
No one may be compelled to belong to an association.

Universal Declaration of Human Rights

De winter is een periode van bezinning. Wanneer de vorst intreedt leggen lopers de basis voor een sterke start in de lente. Zo ook de Gazellen.

mw_02_282_Hoe staan we ervoor? Waar willen we in de toekomst naartoe? Sinds december zaten we niet stil. We hielden twee evaluatievergaderingen met onze lopers, twee vergaderingen met de stuurgroep, een versterkingssessie met de Sociale Innovatiefabriek en een pitchsessie in Gemeenschapscentrum De Markten. Daarnaast hadden we boeiende gesprekken met mensen van Demos, de Belgian Homeless Cup, de sportdienst van de VGC, het Brussels Platform Armoede, het Huis voor GezondheidCEDESArmen Tekort, en de BVAC (Beerschot Vrienden Atletiek Club). Twee leden volgen momenteel de opleiding jogbegeleider bij de Vlaamse Trainersschool.

Wat staat er nog op onze to-do? de Vlaamse Atletiek Liga, de Vlaamse Sportfederatie, de Koninklijke Belgische Atletiek Bond en zovele anderen.Voorlopig is het nog onduidelijk waar dit naartoe gaat, maar de weg is alvast heel boeiend.

Stilaan bereiden we ons ook voor op de 35ste editie van de 20km van Brussels.

Daarnaast werden we deze week een feitelijke vereniging en hopen we de volgende maanden statuten op te maken voor een eigen vzw. Zonder té naïef te zijn, geloven we dat iedereen die wil de mogelijkheid moet krijgen om mee richting te geven aan dit project. Vooral zij die minder kansen of rechten hebben.

Vele hoofden leveren straf denkwerk, waarvoor enorme dank! De naam, de T-shirts, de wedstrijden, de trainingen: iedereen bracht vorig jaar nieuwe ideeën aan. Een enorm potentieel aan Brussels talent om ook in 2014 mee aan de slag te gaan!

Geef een antwoord