Onze lopers

Pagina

Enkele gemotiveerde leden van de Gazellen:

 

Emma deed vorig jaar haar stage bij Les Gazelles de Bruxelles en kwam dit jaar terug voor haar eindstage.  Ze studeert  sociaal werk aan de arteveldehogeschool in Gent en zit ook op kot in Gent.

Ze komt uit Ternat, waar ze elk weekend doorbrengt met haar familie.

Emma vindt Brussel een heel mooie en interessante stad , “Het is jammer dat ik Brussel nog niet goed genoeg ken. Ik wil de stad graag verder ontdekken.” Ze vind het leuk om stage te lopen in Brussel, omdat ze de stad op die manier beter leert kennen.

In haar vrije tijd staat Emma elke zondag leiding bij de Scouts van Ternat. Ze houdt ook van tekenen.

Emma is toevallig bij Les Gazelles terechtgekomen via haar school.  Ze vindt het een interessante organisatie die heel veel betekent voor haar leden en lopers. Ze zegt dat de organisatie mensen versterkt en samenbrengt.

“Ik leer heel veel bij bij Les Gazelles. Het is een kans om verschillende mensen te leren kennen en om kennis te maken met de werking van een kleine vzw als Les Gazelles de Bruxelles.”

Emma hoopt dat er in de toekomst structurele financiering gevonden wordt voor Les Gazelles, zodat ze hun goede werking kunnen verderzetten.

“Ik hoop dat Les Gazelles nog meer mensen kan helpen om hun zelfvertrouwen op te krikken en om verdere stappen te zetten in hun leven.”

interview: Noha Fayed

redactie: Jorge Ventoza

——–

Khaldon Manja werkt bij Les Gazelles als boekhouder en doet administratief werk. Bijna twee jaar geleden kwam hij van Syrië naar België. “De oorlog was de belangrijkste reden om deze lange reis naar België te doen“, zegt Khaldon. Hij woont in Ukkel. “Ik vind Brussel een mooie stad. Ukkel is een heel propere gemeente en mensen zijn er heel aardig.“

“Toen ik bij Bon was (het Agentschap voor Integratie en Inburgering red.), adviseerden zij mij om met Les Gazelles te lopen. Spijtig genoeg loop ik niet vaak, maar ik vroeg hen om vrijwilligerswerk te doen. Dat deed ik in het begin bij Les Gazelles”

Hij zegt dat de mensen van Les Gazelles heel vriendelijk en behulpzaam zijn. ”Zij adviseren me altijd over werk, studie of over het leven in België. Khaldon volgt ook een taalcursus Nederlands. Wanneer hij vrije tijd heeft, kijkt hij tv of gaat hij zijn tante te bezoeken. “Ik heb twee tantes en een nonkel in België en het is tof om hen af en toe te zien.”

Ik vind de sfeer bij Les Gazelles heel positief. “Zij proberen altijd om de lopers te motiveren, en hen gelukkig te maken” Hij vindt het een leuke ervaring om met hen te werken, maar hij hoopt dat hij meer kan samen lopen.

interview: Noha Fayed

redactie: Jorge Ventoza

——–

 

Lidewij Nuitten is 27 jaar oud en woont in Schaarbeek. Ze is opgegroeid in Lier, een kleine, rustig stad. En ze maakt televisie voor de VRT.

“Op Facebook kwam ik de pagina van Les Gazelles de Bruxelles tegen. Ik dacht meteen ‘jaahaa!, het zou leuk zijn om bij hen vrijw

illigerswerk te doen’. Nu ben ik de coach van een groep vrouwen die lopen in het Josaphatpark van Schaarbeek.”

Lidewij is verantwoordelijke voor de training. Ze vindt het heel speciaal om mee te lopen, want de vrouwen zeggen altijd dat het een fijne kans voor hen is. Tijdens de trainingen hoort ze hen altijd het woord “Magnifique” gebruiken en dat maakt haar heel blij. “In mijn vrije tijd doe ik veel aan sport. Om in vorm te blijven en om de natuur op te zoeken. Dat is soms wel een beetje moeilijk in Brussel, maar in het Josaphatpark lukt het.” Lidewij hoopt dat er steeds meer en meer vrouwen mee komen lopen, en vooral tijdens de winter want dan durven de vrouwen weleens thuis blijven.

interview: Noha Fayed

redactie: Jorge Ventoza

——–

IMG_1917Fatima (op de foto nr. 946) is 47 jaar oud en opgegroeid in Marokko en kwam 2 jaar geleden naar België. In België woont ze samen met allemaal andere vrouwen. Ze koken samen, doen uitstappen en lopen sinds een jaar mee met Les Gazelles de Bruxelles. Ze doen er samen start-to-run en trainen voor de 5km.

Elke dag volgt Fatima haar Frans les, en daarna werkt ze op de namiddag als een schoonmaakster. Op vrijdagavond gaat ze naar de trainingen van Les Gazelles de Bruxelles. Dat doet haar goed.

het was mijn kinderdroom om te lopen, maar ik heb die kans nooit gehad,” zegt Fatima. Wanneer we haar vragen over de positieve en negatieve aspecten van het lopen bij Les Gazelles de Bruxelles, antwoordt ze dat ze heel blij is om haar droom waar te maken. Fatima is erg enthousiast en opgelucht wanneer ze elke vrijdag met de groep kan lopen.

Er is niks negatief. Ik zou graag Les gazelles de bruxelles danken voor het fantastische gevoel dat ik 

krijg door samen te lopen.

interview: Noha Fayed

——–

Nejib (links) is thumb_DSC_0035_102423 jaar en loopt sinds 2016 met Les Gazelles de Bruxelles.

Hij kwam naar België toen de omstandigheden slecht werden in Syrië. Hij heeft hier nog één nonkel. Nejib leerde snel Nederlands en vindt België e

en fijn en multicultureel land. In Syrie studeerde hij om met landbouwmachines te werken maar nu wil hij eerder iets doen met sport.

Ik zou graag professioneel sporten“, zegt hij. Als voetballer in het team van BON hoorde hij over Les Gazelles de Bruxelles en hij loopt graag met de groep. Een tijdje geleden verhuisde Nejib naar Aalst, maar hij neemt nog iedere vrijdag de trein naar Brussel om met Les Gazelles te kunnen lopen. Hij vindt dat zijn levensstijl veranderd is, want “nu ken ik meer mensen en voel ik me echt gezonder. Bij de Gazellen is het erg plezant tijdens de trainingen en de sfeer is goed als we samen joggen. Wedstrijden zijn ook fijn, wanneer iedereen elkaar helpt! Zoals in tijdens 20 km: Mohamed gaf mij een schouderklopje tijdens het lopen. Dat deed deugd.”

Het grootste nadeel bij het lopen volgens hem is, wanneer iemand een blessure heeft. Want dan moet je rusten. In de toekomst wil Nejib graag nog beter Nederlands

 leren en blijven sporten. “Misschien kan ik in de toekomst een eigen sportschool oprichten?”

interview: Noha Fayed

——–

Kopie van DSC_2027Harry is bij De Gazellen sinds het begin, januari 2013. Eerst had hij als doel om samen de 20km van Brussel te lopen, dat is gelukt. En we bleven elke vrijdag joggen in het Elisabethpark. Harry doet ook veel vrijwilligerswerk bij de loopgroep; hij is verantwoordelijk voor gezonde voeding of support voor iedereen tijd

ens wedstrijd

en.

Lopen kan iedereen doen; het hangt niet af van geslacht, leeftijd of achtergrond. We spreken iedere week af om samen te lopen en tegelijk leren we elkaar kennen. Die nieuwe contacten zijn uitzonderlijk belangrijk voor veel mensen die nieuw zijn in België. We lopen niet alleen voor een goede gezondheid. Tijdens het lopen kan je loslaten en vergeten. Als je onder druk staat kan lopen iedereen helpen om je hoofd vrij te maken“.

Harry komt elke week naar de training en brengt dan thee, water en verse fruit mee. Zo wordt het supergezellig in het park. Voor Harry is gezond eten een energiebron en het beste voorbeeld van een gezonde eetgewoonte. Harry vindt gezond eten en drinken heel belangrijk en wil dit aan lopers doorgeven. Het is zijn grote hoop dat lopers er iets van leren en ze het volhouden om gezonder te eten en drinken.

interview: Noha Fayed

——–

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren