Loopgroep starten?

Standaard

Wil je ook starten met joggen in jouw organisatie, maar heb je geen idee hoe eraan te beginnen? Heb je begeleiding nodig bij de opstart of zoek je hulp voor sportmateriaal of vrijwilligers?

Neem contact op met info@gazelles.org en we bekijken hoe we jou kunnen ondersteunen.

KlaartjeOryjome140921-7

Stem op Les Gazelles voor de MIXITY Awards

Standaard

mixity-header-test-6

In 2017 kiest Brussel voluit voor het thema “MIXITY”. Het hele jaar staat in het teken van de enorme diversiteit die de stad rijk is.

Les Gazelles de Bruxelles werd bij de start van het jaar genomineerd voor de MIXITY Awards in de categorie “MIXITY Best Practice Small Associations”. De hele maand maart kan iedereen online stemmen op zijn of haar favoriet.

Met de MIXITY Awards worden de beste initiatieven rond diversiteit bekroond die op het vlak van verenigingsleven, educatie, evenementen, cultuur en sport kunnen bijdragen aan de uitstraling van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest als een kosmopolitische en open regio.

Loop je warm op de Warmathon in Brussel

Standaard

cwpderjxcaa6ode-jpg-large

Tijdens De Warmste Week van Music For Life kan jij warmlopen voor meer dan 1.000 goede doelen. Op 18 december komt de Warmathon naar Brussel. Wil je samen in groep deelnemen? Schrijf je dan voor 16 december in!

 • Ga naar de inschrijvingspagina
 • Kies “Sluit aan bij groep” en vul bij groepscode in: LESG10339
 • Vul je persoonsgegevens in.
 • Stort minimum 15 euro op BE41 7340 3888 7410 met vermelding van jouw naam
 • Vrije giften zijn steeds welkom!

Echt iedereen kan en mag meedoen met de Warmathon. Of je nu loopt, stapt of jogt, het maakt niet uit. Je kiest zelf hoe vaak je een rondje loopt of wandelt van 2,7 km. De start en aankomst liggen aan de voet van het Atomium en je loopt ondermeer in het Ossegempark.

Afspraak: 13u30 aan Metro Simonis of 14u aan de voet van het Atomium
Afstand: 2,7 km x …. (jouw eigen keuze)
Inschrijven: inschrijvingspagina Warmathon

Loop in onze kleuren

Standaard

eos59530 _mg_3128

Heb je altijd al in een Gazellen-shirt willen lopen? Dan is dit je kans! Je kan onze loopshirts kopen in verschillende kleuren en maten.

 1. Stuur onderstaande gegevens naar info@gazelles.org;
 2. Stort 15 euro op BE41 7340 3888 7410 met vermelding van je naam;
 3. Kom je shirt afhalen in Brussel-stad of laat ze thuis leveren via Bpost (+5 euro)

Verder lezen

Brussels Half Marathon 2016 – Schrijf je nu in!

Standaard

halfmaratho

Loop mee de Brussels Half Marathon en steun Les Gazelles de Bruxelles

Schrijf je HIER in

Loop je graag voorbij de mooiste plekken van Brussel samen met Les Gazelles de Bruxelles? Neem dan via ons deel aan de Brussels Half Marathon en steun Les Gazelles de Bruxelles als officiële goede doel. Wij verzorgen je voor en na de loopwedstrijd.

Hoe kan je ons steunen:

1. Schrijf je in voor de Brussels Half marathon via deze link.

 • Kies jouw loopafstand en selecteer de knop ‘sluit aan bij groep’.
 • Voeg in stap 2 onze groepscode toe: LESG13427.
 • Selecteer in stap 4 ‘Ik steun graag de organisatie Les Gazelles de Bruxelles’.

2. Stort jouw inschrijving voor 17 september op het rekeningnr. van Les Gazelles de Bruxelles BE41 7340 3888 7410 met als mededeling ‘jouw naam + afstand’.

 • € 10 – Kids Run
 • € 20 – 5 km
 • € 35 – Brussels Half Marathon
 • € 75 – Brussels Marathon

3. Haal je inschrijvingsnummer de dag zelf af aan onze infotent op de esplanade langs de fontein in het Jubelpark. Extra info volgt na betaling.

Met het ingezamelde geld zetten we ons project verder: we kunnen lopers van sportkledij voorzien die dat nodig hebben, materiaal aankopen voor onze trainingen en een EHBO-koffer aanmaken om blessures te vermijden. Mentale steun geeft de Gazellen ook heel wat erkenning en een persoonlijke boost.

Ben je geen loper, maar wil je onze deelnemers motiveren? Breng ons een bezoekje de dag zelf, supporter met ons mee, engageer je als fotograaf of masseer eens een paar benen van lopers. Je kan ons voor de wedstrijd vinden aan onze infotent op de esplanade langs de fontein in het Jubelpark of na de wedstrijd in onze lokalen (Marcqstraat 17, 1000 Brussel)

Praktisch

Wanneer: zondag 2 oktober 2016 vanaf 8u30. Start om 9u30 (5km) & 10u30 (Half Marathon)
Waar: Vertrek in Jubelpark, aankomst op De Brouckèreplein, 1000 Brussel
Inschrijven: betaling voor 17 september op rekeningnr. BE41 7340 3888 7410
Meer info: info@gazelles.org

Loop mee met BrunX de 20km door Brussel

Standaard

Op 29 mei 2016 staan meer dan 40.000 lopers aan de start van de 20km door Brussel.
Ga je ook de uitdaging aan? Schrijf je in via BrunX en steun tegelijk een goed doel!

20km door Brussel - 20km de Bruxelles

BrunX?

Samen met Atlemo, DoucheFLUX, Minor Ndako, Buurtwinkel Anneessens en vele anderen lopen Les Gazelles de Bruxelles dit jaar onder de naam BrunX. Deze verschillende sociale organisaties zetten zich allen in voor een kwetsbaar doelpubliek in Brussel. Tijdens de eerste editie vorig jaar steunden meer dan 100 lopers ons door mee de 20km te lopen.

Wil je ook meelopen? Ga naar de website van BrunX en vul het inschrijvingsformulier in. We regelen jouw inschrijving en loopnummer. We voorzien een verzamelpunt vlakbij de start, een drankje en gezonde snack achteraf. Bovendien kan je elke maand deelnemen aan onze gezamenlijk traingen voor de 20km.

In ruil voor je inschrijving vragen we een gift bovenop jouw inschrijvingsgeld (€25). De opbrengst van 2016 gaat naar DoucheFLUX en Les Gazelles de Bruxelles om hun werking verder uit te bouwen.

1e sportinnovatiecongres van Bloso

Standaard

beeld.jpgOp 15 oktober vind je de Gazellen terug op het allereerste sportinnovatiecongres “#SIC151015” van Bloso. Samen met de Sociale Innovatiefabriek willen we jou inspireren over sociale innovatie in de sport.

#SIC151015 wil ondernemers, sporters, creatieven, sportprofessionals inspireren om nog meer Vlamingen vaker, beter aan het sporten te krijgen, maar ook om beter te ondersteunen, meer plezier te halen uit sport en zelf ook te inspireren.

Deelnemen? Schrijf je hier online in

 

Empowerment in de sport? Hoe werkt dat?

Standaard

Empowerment is al een tijd een modewoord bij organisaties en bedrijven. Maar hoe werkt dat juist in de praktijk?

11136146_443722792473205_1936931397648976864_oStudente Sarah Deblieck ging voor haar thesis aan de KU Leuven begin 2015 op onderzoek bij de Gazellen. Met veel geduld leerde ze onze lopers beter kennen en verzamelde ze informatie via interviews.

Haar onderzoek “Empowerment in een sociaal-sportieve organisatie” kan je nu online nalezen. Maar uiteraard wilden wij van Sarah zélf horen hoe haar thesis verliep. Tijd voor een kort interview!

Verder lezen

Opwarmen op Les Hivernales

Standaard

Les Gazelles @ les hivernalesBegin januari stelde Gazel Mimoun voor om iedere eerste zondag van de maand in het Zoniënwoud te gaan lopen. Zo gezegd zo gedaan. 4 januari realiseerde we voor de eerste keer ons kersvers voornemen.

Voor de maand februari had Mimoun meteen ook al een nieuw voorstel klaar: Les Hivernales du RCB (Royal Racing Club de Bruxelles, een Brusselse loopclub die werd  opgericht in 1891!). Negen gazellen volgden hem, door de sneeuw, door de koude en door het groen in Watermaal-Bosvoorde. En dat leverde enkele fijne beelden op.

Onze kopman, El Bekkaye Boutchich, klokte de 10 km af in 46:33. Maar wij zijn vooral ook onder de indruk van de knappe organisatie, de verwarmende thee en deugddoende sinaasappels achteraf. Bedankt RCB, We hebben ervan genoten!

Benieuwd welke loop maart voor ons in petto heeft? Kom dan zeker eens op vrijdagavond meelopen!

“Praten met elkaar maakt joggen veel fijner!”

Standaard

Hamza Abutaleb (23) loopt al sinds 2012 bij de Gazellen. Ondertussen is hij één van de “anciens” met al verschillende kilometers en wedstrijden achter de rug. Deze maand start hij als Sportanimator in opleiding bij Buurtsport Brussel. De job vond hij onder meer door met de Gazellen mee te lopen. Tijd voor een interview!

IMG-20141126-WA0000Dag Hamza, kan je vertellen wanneer je begonnen bent met joggen?
Ik loop al sinds 2012. Anderhalf jaar geleden ben ik gestart bij Les Gazelles de Bruxelles. Klaartje Ory van Bon (het Brussels Onthaalbureau Nieuwkomers nvdr) vertelde me over de Gazellen. Ze vroeg of ik zin had in joggen. Ik heb toen toegezegd om mee te lopen.

Waarom loop je graag bij de Gazellen?
We zijn een toffe groep. We maken vaak grapjes met elkaar en we organiseren ook soms een uitstap of een feest. Het zijn toffe en vriendelijke mensen.
We geven elkaar ook de kans om te tonen wat je kan. Als je een nieuwe stretchoefening kent, kan je die tonen aan de anderen in de groep.
Via Klaartje en Wim van de Gazellen heb ik vrijwilligerswerk bij Buurtsport Brussel gevonden. Vanaf december mag ik er gaan werken als Sportanimator in opleiding.

Wat is jouw favoriete loopplek in Brussel?
Ik loop het liefst in een bos. In Brussel loop ik graag in het Laarbeekbos. Het is groot en je kan er een goed parcours lopen.

Heb je tips voor beginnende lopers?
Probeer stap per stap vooruit te gaan. En start door met de Gazellen mee te lopen. Loop vooral niet te snel! Als je meer tijd neemt, kan je het ritme en de afstand verhogen.
Doe ook steeds een opwarming voor je gaat lopen, zo vermijd je krampen. Na het lopen doe je best enkele stretchoefeningen.
Ten slotte: praat met de persoon naast jou, da’s veel fijner. Anders duurt het heel lang. Zoek daarom altijd iemand om samen mee te lopen en sfeer te maken.

Heb je nog favoriete loopmuziek ?
Ik luister nooit muziek als ik ga joggen. Ik loop met m’n vrienden en we praten tijdens het lopen met melkaar. Veel leuker!

Bedankt Hamza!